Søk i arkivet

Fiskeskipper Kent Are Esbensen overrakte fersk fisk og kongekrabbe
Fiskeskipper Kent Are Esbensen overrakte fersk fisk og kongekrabbe
Sigurd Coates utveksler gaver med Vardøs ordfører Rolf Einar Mortensen
Sigurd Coates utveksler gaver med Vardøs ordfører Rolf Einar Mortensen

«Britannia» i Vardø!

Det ble imorges skrevet et nytt kapittel i den sagnomsuste «Britannia»s historie. Kl 0400 ankom den Vardø, - første norske havn.

Alle fotos: Svein Hågensen for Seilas

Det var en temmelig sliten, men også utrolig lettet Sigurd Coates som etter 15 år, tre av dem i kamp med oligarken Andrey Dubinskyi, kunne føre sin stolte skute inn i Vardø havn idag morges. Det var en perfekt Finnmarksmorgen med sol og vindstille som møtte mannskapet på «Britannia» da de la til kai. Båten ble mottatt av  byens ordfører som overrakte en plakett med byvåpnet og han mottok også gave fra vennskapsbyen Arkhangelsk. Også en liten "prat skippere imellom" ble det tid til, da fiskeskipper Kent Are Esbensen som lå ved siden av «Britannia» overrakte fersk fisk og kongekrabbe til besetningen. - Det er godt å komme til en norsk havn med båten, sa Sigurd Coates ved ankomsten, trolig dette årets understatement.

NRK var på plass med et filmteam og fra kl 1840 i kveld sendes posten NORDNYTT på NRK Troms og Finnmark med innslag fra ankomsten. Se innslaget her

Etter et kort stopp i Vardø med proviantering og utskifting av noen av mannskapene, setter «Britannia» kursen videre, på det som kan bli den rene signingsferden langs norskekysten, før båten kan legge til i Son en av de første dagene i august. Neste stopp på ruten er Tromsø der «Britannia» er ventet søndag.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen