Søk i arkivet

Våt kryss til Færder

Slår værprognosene til gjelder det å ha skikkelig seiltøy.

Det er fremdeles usikkert om hvordan værer blir under Færderseilasen som starter på fredag. Slår værprognosene til vil det bli god sønnavind og regn.

Helgevarsel fra yr
Yr.no melder om 6 mm regn kl 1400 fredag med 4 m/s fra sydøst. Kl 20.00 har vinden dreiet til sydvest med samme styrke. Regnet har økt til 7 mm i indre Oslofjord. På Filtvet er vindstyrken den samme, vinden dreier her fra øst til sør. Det er meldt om litt mindre nedbør.
Kl. 20.00 vil det også regne på Færder og vinden skal bli 7 m/s fra sør-øst.

Mer vind fra danskene
DMI melder 6 m/s sekundmeter fra sør ved Oslo fredag. På Rygge 8 m/s fra syd og Færder 12 m/s fra sydvest. Yr.no er gjerrig på vinden, og min erfaring er at DMI er mer pålitelig når det gjelder vindstyrke. Det kan dermed bli en tøff natt for båtene som skal rundt Færder.

Økende vind
Yr melder om økende vind natt til lørdag. På Færder vil vinden dreie fra sydøst til sydvest og øke fra 7 til 9 m/s. DMI sier 12 m/s fra sydvest også på lørdag. Regnet vil avta, og det vil bli muligheter for å se sola.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen