Søk i arkivet

First 40 vinner Sydney-Hobart over all

I skrivende stund ligger to First 40 på toppen av resultatlisten i Sydney-Hobart Race. Utfallet av en protest avgjør hvilken av dem som tar den ettertraktede Tattersall’s Cup som går til totalvinneren

Bildet over viser «Wicked» som sikret dobbelteseier for First 40 i Sydney-Hobart regattaen

Etter at protesten mot båten ble avvist ble Andrew Saies’ Beneteau First 40 «Two True» over all vinner av årets Sydney-Hobart Race på korrigert tid. Søsterbåten «Wicked» med Mike Welsh som skipper og eier tok 2. plassen.

«Two True»vant IRC overall med 42 minutters forsprang til «Wicked» etter en tett duell gjennom hele regattaen der begge fulgte samme rute øst for rhumbline. Ian Mason's Sydney 38 «Next» kom på 3. plass, ytterligere en time on 19 minutter bak, fulgt av en annenSydney 38, «Swish» med Steven Proud fra Sydney og Tony Kirby's Jeppesen X-41 «Patrice Six». På sjette plass fulgte Fastnet Race vinneren «Ran» eid av Skype grunderen Niklas Zennstrom fra Sverige.

«Two True», fra Cruising Yacht Club of South Australia, er første båt fra Syd Australia til å vinne Tattersall's Cup siden Kevan Pearce's seier med «SAP Ausmaid» i 2000. Båten hadde seilt 1000 nm for å komme til Sydney og starten av regattaen. Skipperen Andrew Sales var naturlig nok glad for utfallet av protesten mot ham. - Vi mente vi gjorde alt vi kunne under omstendighetene for å unngå skade på den andre båten «She´s the Culprit». Vi informerte om at vi ville protestere og gjorde en 720 graders vending, selv om skaden på den andre båten var minimal.

RESULTATER
LINE HONOURS
Alfa Romeo, Neville Crichton, (NZ), Reichel Pugh 100

IRC OVERALL
1. Two True, Andrew Saies (AUS), Beneteau First 40
2. Wicked, Mark/Mike Welsh (AUS), Beneteau First 40
3. Next, Ian Mason (AUS), Sydney 38

KLASSEVINNERE
IRC Div 0: Alfa Romeo, Neville Crichton, (NZ), Reichel Pugh 100
IRC Div 1: Ran, Niklas Zennstrom, (UK), Judel-Vrolijk 72
IRC Div 2: Tow Truck, Anthony Paterson (AUS), Ker 11.3
IRC Div 3: Next, Ian Mason (AUS), Sydney 38
IRC Div 4: Two True, Andrew Saies (AUS), Beneteau First 40
PHS Div 1: Wasabi, Bruce McKay, (AUS), Sayer 12
PHS Div 2: She, Peter Rodgers, (AUS), Olsen 40 MOD
Sydney 38: Swish, Steven Proud, (AUS), Sydney 38
ORCi: Two True, Andrew Saies (AUS), Beneteau First 40
Cruising: Holy Cow!, John Clinton (AUS), Oceanis 50


 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen