Søk i arkivet

Vil arrangere regatta uten regler

Den erfarne seileren Gurra Krantz, med America´s Cup og Volvo Ocean Race deltakelse bak seg, vil fornye seilsporten. Han mener forenkling må til.

Den kjente svenske seileren er i Alicante som cicerone for Volvos gjester til starten av Volvo Ocean Race imorgen. Krantz, som var rormann på den svenske America´s Cup båten «Sverige» i San Diego i 1992 og har fire jorden rundt seilaser bak seg er idag en ettetraktet foredragsholder i tema ledelse.

Han har klare synspunkter om hvordan seiling kan utvikles til å bli mer forståelig for publikum og mer interessant for seilerne. - Fjern alle regler, sier Gurra Krantz, - men dersom det er berøring mellom båtene, må begge ut. Krantz planlegger å forsøke og arrangere en slik regatta i Sverige til neste år. - Noe må gjøres for å løfte seilsporten, sier han, og referer til den oppsving interessen for skiskyting har hatt etter at man våget å endre formatet. - Det er umulig å sammenlige seiling og skiskyting, sier han, men han fremholder at fra å være temmelig uinteressant er skiskyting nå blitt den mest interessante av alle TV idretter. - Noe må man kunne lære derfra, hevder han.

Krantz vil gjøre det tillatt å berøre rundingsmerker og fjerner regler om overlap ved runding såvel som vikepliktsregler under seilasen.
- Alt er lov untatt å kollidere. Da blir begge diskvalifisert, sier han. - Funker ikke dette, begynner vi i den andre enden og legger inn enkle regler der vi må, sier han

Et spennende eksperiment som de skal bli spennende å se resultatet av.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen