Søk i arkivet

Langtur

 

Populært foredrag: Langtur på en kveld

Andreas Holo trekker stadig fulle hus på sine langturforedrag. Onsdag 12. oktober er han i gang igjen.

«Sailing the farm»: Stengte vei og skapte overskrifter

Dagens nyhet i den skottske nettavisen «The Press and Journal» handlet om den norske båten «Sailing the farm».

Nordsjøen rundt på en uke

Går du med en drøm om å seile til fremmede kyster? I sommer leide vi båt i Stavanger og seilte over til Shetland og Fair Isle med to 11-åringer på mannskapslisten.

Høy mast ruver over Langviksbukta

Knut Frostad på Norgesbesøk i sin 59 fots Outremer katamaran. Nå går ferden igjen sydover.

«Sailing the Farm»: Endelig av gårde

Etter over åtte års bygging og flere ukers utsettelser kastet aluminium-Colin Archeren, «Sailing the Farm», loss 2. august for sin lange jomfrutur til Antarktis og Kina.

Sammenstøt på Fair Isle

Fair Isle er en liten øy med 60 innbyggere mellom Shetland og Orknøyene. Våre juniorreportere gikk i land for å lage reportasje, og fikk et ublidt møte med det de trodde var en sau.

Unge på tokt over Nordsjøen

I sommer var 11-åringene Olav Strand Idås og Henrich de Vibe Nissen-Lie med på Nordsjøkryssing til Shetland og Fair Isle. Følg seilasen på videoblogg.

30 år i 22 fot

– Sjøen og båten er hjemmet mitt, og det jeg vil er bare å seile rundt i verden.

Colin Archer-en «Sailing the farm»: Endelig klar til start

Det er gått mange år fra Jonny Birkelund startet byggingen av sin Colin Archer seilskøyte i sitt selvbygde skur ved et småbruk på Toten. Men nå er aluminiumskøyta seilklar.

Til Grønland: Ung seiler – store drømmer

Sommeren 2015 seilte Carl Hermann Corneliussen fra Stavanger til Oslo med en Banner 28 fra 1980. Nå skal 18-åringen ut på ekspedisjon, og dette er bare starten på det som skal bli en lang rekke ekspedisjoner til sjøs.

En rotur til minne om 17 tapre menn

Høsten 1872 rodde 17 fangst­menn inn Isfjorden. De kom aldri tilbake. I sommer skal Tommy Sjöö Frantzen og Jan-Ivar Pettersen ro samme tur, og Båtliv vil følge ferden.

Konvoi over Skagerrak

Seilbåtene løftes opp mot horisonten, for så å forsvinne i en bølgedal. Fokk og to rev i storseilet er i meste laget i kulingen. Vi har bundet oss fast i cockpiten med en magesekk som er mer urolig enn sjøen.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen